Ministarstvo prosvjete: Do kraja sedmice online nastava u svim školama u Crnoj Gori

Zbog dojava o bombama koje su opet dobile mnoge obrazovne ustanove u više opština, Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama do kraja sedmice organizuje online.

„Imajući u vidu da su i danas pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvjete je, poštujući preporuke Uprave policije, donijelo odluku da se nastava danas u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje online do kraja nedjelje“, saopštili su iz Ministarstva.

Iz tog resora su poručili da na ovaj način nastoje da obezbijede kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

„Ministarstvo prosvjete će u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Takođe, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje intrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji“, zaključili su iz Ministarstva prosvjete.

Iz Uprave policije je potvrđeno da su danas na mail adrese više škola u Crnoj Gori pristigle dojave o postavljenim bombama u tim ustanovama.

“Radi zaštite bezbjednosti svih učenika i nastavnog osoblja u svim školama koje su pomenute u dojavama sprovodi se evakuacija, te će policija izvršiti detaljan pregled”.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su istakli, preduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije IP adresa sa kojih su upućeni sporni mejlovi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply